CMS

Today i figured out a simple way to get rid of the sidebar i WordPress on specific pages.

Link to wordpresspage without sidebar

Info om Content Management System. Jag använder WordPress till www.zooloo.se och det funkar väldigt bra då det går snabbt att publicera information med en snygg template. Tidigare har jag provat Mambo, E107, Drupal och en hel del Joomla utan att bli riktigt nöjd. För mig passar WordPress utmärkt! WordPress är egentligen en blogg men det går bra att skapa stora eller små sajter, bloggfunktionen är ju ett väldigt bra sätt att skriva snabba nyheter eller synpunkter – enligt tycke och smak. Man kan välja att använda sin indexsida som statisk.


Tanken med denna sida är att jag ska speca upp hur mitt system kommer se ut och beskriva hur det fungerar i stort och ge lite tips till någon som funderar på en liknande lösning. Jag har själv inte programmeringskunskaper utan gillar smidiga ”bloggsystem”, för mig är det viktigt hur det ser ut i slutändan.

evolving of the cms - content management systems

En riktigt bra start är att se och prova de olika Content Management System på marknaden som är gratis och Open Source. Här finns en server med många demosystem: opensourcecms.com

Målet är att koppla ihop WordPress med SMF (simple machines forum) och Gallery 2. Det finns en Bridge till både SMF och Gallery 2 så man delar inloggningsdata och kan visa t.ex. senaste forumtrådarna från forumet och senaste bilden från Gallery 2 i en modul på startsidan i WordPress osv.

Här finns SMF Bridge till WP. Det finns även mängder med plugins (moduler) och gratis teman/templates/skins att hämta till WP, en del är riktigt snygga. Den template jag använder heter GlossyBlue och den kan du hämta gratis här


Här kan du se en film hur man installerar WordPress, i flash med engelskt tal

zooloo startsida | poleringsguide | cars | CMS | wallpapers | galleri | sitemap

Kommentera